سرویس تغذیه بیمارستان 5اذر
مسئول واحد تغذیه مرکز:خانم مهندس مهربان
سوابق تحصیلی :کارشناس تغذیه فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی موادغذایی
سابقه خدمتی 4 سال بازرس بهداشت موادغذایی در شبکه بهداشت ودرمان کردکوی و11سال کارشناس ومسئول تغذیه مرکز
عضوانجمن تغذیه ایران اتا
آشپزخانه وسالن غذاخوری درضلع غربی بیمارستان که درسال 1305 ساخته وازسال1383به صورت پیمانکاری ودستمزدی وتهیه مواد اولیه باخود مرکز اقدام به تهیه ی غذا برای بیماران و پرسنل می نماید.
شرح وظایف مسئول واحد تغذیه
تهیه و تدوین برنامه عملیاتی بخش تغذیه در راستای برنامه استراتژیک بیمارستان
تهیه و تدوین فرآیند مدیریت خدمات غذایی مرکز شامل خرید مواد غذایی ، انبارسازی ، آماده سازی ، طبخ ، نگهداری و توزیع غذا
نگهداری ، پیاده سازی و اجرای دستورالعمل ها ، آیین ها و بخشنامه های مرتبط در سطح بیمارستان
تعامل نزدیک با کارشناسان تغذیه معاونت درمان مربوطه جهت برنامه ریزی مرتبط
همکاری و هماهنگی با مسئول بهداشت محیط بیمارستان برای نظارت بر وضعیت بهداشت و سلامت کارکنان بخش تغذیه
همکاری و هماهنگی با مسئول بهداشت محیط بیمارستان برای نظارت بر وضعیت بهداشت اماکن ارائه
خدمات غذایی و تامین ایمنی کارکنان و محیط
همکاری با سایر بخش های اجرایی از جمله اعضاء تیم درمان ، پرسنل بخش تغذیه و مقام مافوق در جهت بهبود ارائه خدمات غذایی
مدیریت و نظارت بر انجام تحقیقات کاربردی در واحدهای تحت پوشش جهت بهبود کیفیت ارائه خدمات تغذیه ای
شرکت در دوره های آموزشی به منظور روزامد کردن دانش و مهارت های مورد نیاز شرکت در دوره های آموزشی به منظور روزآمد کردن دانش و مهارت های مورد نیاز
برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی بهداشت و تغذیه برای پرسنل واحد مدیریت خدمات غذایی با همکاری کارشناس بهداشت
برنامه ریزی جهت برگزاری دوره های آموزشی تغذیه ای برای پرسنل بیمارستان ، پزشکان ، پرستاران و با هماهنگی کارشناس تغذیه معاونت درمان
سرپرستی و نظارت بر فرآیند تهیه ، دریافت و خرید مواد غذایی ، انبارسازی ، آماده سازی و انتقال مواد غذایی خام یا فرآوری شده ، آماده سازی محلول گاواژ ، طبخ ، نگهداری غذای آماده یا غذاهای باقیمانده
توزیع غذا و میان وعده ها
تهیه شرح وظایف سرآشپز ، کمک آشپز ، متصدی توزیع غذا و ظرفشو و سایر پرسنل کمکی در مدیریت خدمات غذایی
تهیه و تنظیم برنامه غذایی پرسنل مطابق با اصول تغذیه ای و بهداشت
مدیریت و سرپرستی ، نظارت و ارزیابی فعالیت های کارشناسان تغذیه بیمارستان و کارکنان بخش تغذیه و تقسیم وظایف پرسنل تحت سرپرستی
برآورد و اعلام نیروی انسانی مورد نیاز بخش تغذیه منطبق با آیین نامه تاسیس و بهره برداری بیمارستان ها به مقام مافوق چینش نیرو در راستای استانداردهای اعتباربخشی بیمارستان ها
اصلاح ساختار فیزیکی آشپزخانه و تطبیق آن با شرایط بهداشتی در همکاری با مسئول بهداشت محیط HACCP نظارت بر استقرار مراحل مرتبط
راهنمای مراقبت های تغذیه ای برای گنترل ریفلاکس معدی-مروی
1- اجتناب از وعده های غذایی پر چرب 2- اجتناب از مصرف غذا حداقل 3تا 4 ساعت قبل از خواب 3- اجتناب از سیگار کشیدن 4- اجتناب از مصرف نوشیدنی های الکلی 5- اجتناب از مصرف نوشیدنی های کافئینه مانند قهوه،چای و......... 6- اجتناب از مصرف نعنا و پونه 7- اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ بویزه بعد از غذا 8- مصرف یک رژیم غذایی کامل و پرفیبر 9- اجتناب از مصرف غذاهای اسیدی 10- کاهش وزن در صورتی که فرد اضافه وزن دارد.
زخم های پپتیک : مخاط طبیعی معده و دوازدهه در حالت عادی در برابر فعالیت های اسید و پپسین مقاوم است. اما هنگامی که سد دفاعی شکسته می شود سلول های اپیتلیال آسیب دیده و زخم پپتیک به وجود می آید. عفونت هلیکوباکترپیلوری،التهاب معده، مصرف آسپرین و سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی از علل اصلی زخم پپتیک هستند. ملنا(مدفوع سیاه رنگ) یکی از عوارض زخم پپتیک در سالمندان است. تغذیه درمانی در زخم های پپتیک : مصرف آب جو وشراب ترشحات معدی را افزلیش می دهند. استفاده از محصولات تنباکو ترشح بیکربنات را کاهش می دهد.جریان خون مخاط را کم می کند و باعث تشدید التهاب می شود و با عفونت بیشتر هلیکوباکتر پیلوری ارتباط دارد. برای چندین دهه از شیر و خامه برای درمان زخم پپتیک استفاده می شد ولی غذاهای پروتئینی موقتا ترشح معده را بافری می کنند اما سبب ترشح گاسترین و پپسن نیز مشود به همین دلیل روش درمانی مناسبی نمی باشند. مصرف قهوه و کافئین ترشح اسید معده را تحریک می کند. مصرف مقادیر زیادادویه جات با غذا یا بدون غذا به مخاط معده آسیب می زند اما مصرف کم فلفل قرمز(چیلی) یا محتویات گزنده آن به نام کپسیکوم از طریق تحریک تولید موکوس سبب حفاظت از معده می شود. اما دریافت مقادیر زیاد آن ممکن است سبب آسیب مخاط سطحی شود. PH غذاها قبل از خوردن اهمیت درمانی کمی دارد، مگر برای بیمارانی که مبتلا به زخم دهان یا مری باشند. اغلب غذاها در برابر PH طبیعی معده که حدود 3-1 است، اسیدیته پایینی دارند. PH آب پرتقال و گریپ فروت حدود 3.6-3.2 است و PH نوشابه های غیر الکلی تقریبا 3.5- 2.8 می باشد. استفاده منظم از غذاهای محافظت کننده حاوی آنتی اکسیدان های فنولی مانند عصاره ذغال اخته و یا زنجبیل ممکن است توانایی ریشه کن کردن هلیکوباکتر پیلوری را داشته باشد. زردچوبه می تواند از سرطان ناشی از هلیکوباکترپیلوری پیشگیری نماید. همچنین مواد غذایی که در ریشه کن کردن هلیکوباکتر پیلوری مفید شناخته شده اند: گل کلم، روغن کشمش سیاه،کلم تخمیر شده و چای سبز و پروبیوتیک های لاکتوباسیل و بیفیدوباکتر. پروستاگلندین ها که از اسید چرب امگا3 مشتق می شوند برای درمان زخم پپتیک کاربرد دارند. وعده های کوچک و مکرر در درمان زخم نقش دارند.
|